Memorie dell'Oratorio - Herinneringen aan het Oratorio

Opzet

De Memorie dell'Oratorio (Herinneringen aan het Oratorio) is een van de meest persoonlijke en levendige geschriften van Don Bosco en heeft in de salesiaanse geschiedenis een belangrijke rol heeft gespeeld. Niet alleen omdat een aantal fragmenten zoals de droom op negen jaar en de beschrijving van de ontmoeting met Bartolomeo Garelli bijna symbolen geworden zijn in de salesiaanse traditie, maar ook omdat deze ‘herinneringen’ heel wat elementen bevatten die in een actualisatie van het spirituele en pedagogische erfgoed van Don Bosco moeten worden meegenomen. Dit werk was immers voor Don Bosco een soort ‘geestelijk testament’ waarin hij zijn naaste medewerkers de krachtlijnen van zijn aanpak en spiritualiteit wou meegeven als oriëntatie voor de toekomst.

Dit document heeft niet alleen de verbeelding gestoffeerd met de beslissende rol van mamma Margherita, de figuur van don Cafasso en de markiezin Barolo. Het heeft ook een avontuurlijk tintje gegeven aan bepaalde ervaringen van Don Bosco zoals in het verhaal over de uitdaging van een kermisacrobaat, de suggesties omtrent duistere aanslagen tegen zijn persoon en het verschijnen van de mysterieuze ‘grijze hond’. Niet alles wat in de Memorie is vermeld, doorstaat de historische kritiek. Daarom werd ook de nieuwe inleiding op de Memorie dell’Oratorio van de hand van Aldo Giraudo, professor salesiaanse spiritualiteit aan de salesiaanse universiteit te Rome vertaald en in de publicatie opgenomen. In deze inleiding situeert hij de tekst en biedt een aantal leessleutels aan die helpen om het verhaal dat Don Bosco ons vertelt beter te begrijpen en bij de tijd te brengen.

Wie in de geest van Don bosco wil leven en werken vindt in de herinneringen aan het Oratorio een schat aan ideeën en aanwijzingen.

Ook voor wie Don Bosco nog een grote onbekende is, is de lectuur van de Memorie warm aan te bevelen.

Technische gegevens

Formaat: 16 x 24 cm

Bladzijden: 328

Gedrukt op Bioset 90 gr

Kaft: tweekleurendruk

Kostprijs: € 16

Bestellen

Jouw gegevens

Bestelling