Buon Appetito Don Bosco


INHOUD

Traditiegetrouw wordt in januari het feest van Don Bosco gevierd en worden er in alle scholen activiteiten georganiseerd om kinderen te laten kennismaken met Don Bosco. Deze vormingsdag biedt je inspiratie en laat je proeven van nieuw materiaal om met je leerlingen te werken  rond de persoon van Don Bosco. We focussen niet alleen op het feest van Don Bosco, maar geven ook leerrijke, speelse, hartverwarmende en inspirerende impulsen om te gebruiken doorheen het schooljaar.

DOELGROEP

Je bent leerkracht op een Don Boscobasisschool en bent op zoek naar inspiratie om te werken rond de figuur van Don Bosco. Je bent nieuwsgierig naar mogelijkheden om ook los van feest van Don Bosco met zijn verhaal aan de slag te gaan.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

  • Je maakt kennis met de onderliggende visie, de opbouw en de leerlijn van de aangereikte materialen.
  • Je krijgt handige tips en achtergrondinformatie over het leven van Don Bosco.
  • Je ontdekt boeiende manieren om het Don Boscoverhaal te vertellen, aangepast aan de leeftijd en de levensfase van de leerlingen (van kleuters tot het zesde leerjaar).
  • Je proeft per graad van een aantal concrete werkvormen en krijgt verrassende suggesties voor het feest van Don Bosco.
  • Je krijgt impulsen om het verhaal van Don Bosco te verbinden met andere leerinhouden en er een schooljaar lang mee aan de slag te gaan.

WERKWIJZE

De klemtoon van deze dag ligt op doen en ervaren. We laten jou actief kennismaken met het materiaal en geven jou een inkijk in de opbouw en uitwerking voor de verschillende graden. Met het aangereikte materiaal kun je meteen aan de slag op jouw school.