Nieuwsgierig neuzen in de jas

De zwarte jas van Don Bosco staat centraal in de tweede graad. In de jas zijn vier kleine zakjes genaaid met daarin een voorwerp. De jas zelf vormt het onderwerp van het eerste verhaal en is meteen ook het eerste voorwerp. Aan de hand van de voorwerpen en verhalen laat je de leerlingen kennismaken met gebeurtenissen uit het leven van Don Bosco die als een door hem vertelde herinnering zijn uitgewerkt. Na het verhaal kan je aan de slag met de suggesties voor klasactiviteiten.

 • De uitgewerkte verhalen en suggesties voor een klasactiviteit, vind je door hieronder te klikken op één van de titels. Ook de nodige bijlagen vind je daar. Bij de bijlagen vind je ook informatie over hoe je zelf een jas van Don Bosco kan maken of waar je de jas kan uitlenen.
 • Bij de verhalen worden enkele mooie illustraties gebruikt, o.m. uit het boekje ‘Don Bosco, mijn vriend’ en het stripverhaal ‘Don Bosco, goed nieuws voor de jeugd’. Deze beelden vind je onder de uitgewerkte verhalen. 
 • Beide zijn nog steeds beschikbaar in de webshop van www.donbosco.be

Veel vertelplezier!

De jas van Don Bosco 

  1. de zwarte jas - de kleren maken de man
  2. de kastanje - er is genoeg voor iedereen 
  3. het horloge - time is money ;-)
  4. de bril - ik zie jou. zie jij mij?
  5. naald en draad- de rode draad

   Bijlagen

   Illustraties

   'Don Bosco, mijn vriend', illustraties van Curreli, 1999 en 'Don Bosco, goed nieuws voor de jeugd', illustraties van d’Orange, 1984