Don Bosco Vandaag


Via deze podcast willen we jullie meer over Don Bosco's aanpak en de huidige toepassing van zijn opvoedingspraktijk vertellen. We doen dit niet alleen, maar steeds met inbreng en medewerking van jongeren en ervaringsdeskundigen uit het werkveld. 

Verhelderen en inspireren dat zijn onze doelstellingen. Laat ons gerust weten wat jullie er van vinden! 
Als je na het beluisteren, denkt aan inspirerende personen of projecten uit je eigen omgeving die kunnen bijdragen aan onze podcasts, horen we het graag. 

Wie niet helemaal bekend is met het medium podcast kan onder de afleveringen meer info vinden over het beluisteren en abonneren. 

Podcast 'Don Bosco Vandaag' #2 - Banden plakken

Een nieuwe aflevering met een titel die alle kanten uit kan. Het thema dat hierachter schuilt, kom je het snelst te weten door te luisteren! 

We kunnen wel al meegeven dat Paula Berghs (Internaat Sint-Pieters-Woluwe) voor de lijm zorgt, Nele Onraedt (Hechtel) voor de plakkers en Bart Decancq (Oud-Heverlee) voor de band (met Don Bosco). Zij worden bijgestaan door de deskundige hersteldienst van de Toeza in Halle BuSO en enkele jongeren uit Halle TI op de trappers. Maarten Van Eeckhout (Genk) pompt tot slot de band terug op.
Wederom het luisteren waard.


Podcast 'Don Bosco Vandaag' #1 - Kan je fluiten?

In deze eerste aflevering staan we stil bij de krachtgerichte insteek die Don Bosco hanteerde bij zijn jongeren. De vraag 'Kan je fluiten?' aan Bartolomeo Garelli staat hiervoor symbool. 

Samen met Sofie Blom (Jeugdhulp Don Bosco Vlaanderen), Sanne Sondervorst (Don Bosco Groenveld) en Bart Decancq (Don Bosco Onderwijscentrum) gaan we op zoek naar wat deze positieve insteek betekent voor opvoeden vandaag en de deugd die we er allemaal van mogen ervaren. De jongeren uit Don Bosco Haacht en leerkracht Kristof Van Campenhout geven deze podcast verder een eigen stem. Met een mijmering breit Christa Borré een eind aan deze podcast. Veel luisterplezier!

Wat is een podcast?

Een podcast is een audiobestand dat je kan beluisteren via je smartphone, tablet of computer. Heel handig: je luistert waar en wanneer je ook maar wil naar nieuws, informatieve of persoonlijke verhalen. Thuis in de zetel, onderweg in de auto of op de trein, tijdens het lopen ... het is wat je zelf verkiest. 

Luisteren kan op twee manieren

1. Via een podcastapp. Je kan de podcast online beluisteren of downloaden zodat je eender waar en wanneer (ook zonder internet) via je smartphone of tablet naar de podcast kan luisteren. Een voordeel is dat je je eenvoudig kan abonneren (subscribe, volg of abonneer) zodat je een melding krijgt als er een nieuwe podcast te beluisteren is. 

Podcastapps vind je in Google Play (voor Android) of de App Store (voor iOS). Voorbeelden hiervan zijn Spotify, Google Podcast, Apple Podcasts, Castbox ... Als je de app geïnstalleerd hebt, zoek je naar de podcast 'Don Bosco Vandaag'

2. Via onze website. Dit kan via de computer, op je smartphone of tablet. Je bent online terwijl je luistert. Als je niet via een app gaat luisteren kan je je hier inschrijven als je op de hoogte gebracht wil worden wanneer er een nieuwe podcast beschikbaar is.