Als ervaren leerkracht Gids en Tochtgenoot zijn • Het opvoedingsproject als kompas


INHOUD

Je begon met veel goesting als leerkracht in een Don Boscoschool. Tijdens diverse vormingsinitiatieven leerde je het opvoedingsproject kennen. Op je eigen manier heb je geprobeerd de salesiaanse aanpak in praktijk te brengen. De drukte van het bestaan en het vele werk maakten dat een aantal principes in de loop van de jaren misschien wat vervaagden of verloren gingen.

Ondertussen ben je een ervaren leerkracht. Je maakt tijd om na te denken over je lesgeven en je vindt steeds beter oplossingen voor de uitdagingen die op je pad komen.

Een goed moment om het opvoedingsproject opnieuw boven te halen en je onder te dompelen in de pedagogische aanpak van Don Bosco.

DOELGROEP

Je bent leerkracht met een tiental jaren ervaring in een Don Boscoschool. Je wilt de inhoud van het opvoedingsproject nog meer integreren in je handelen.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

  • Je verdiept je kennis van het opvoedingsproject ‘Opvoeden met Don Bosco als Gids en Tochtgenoot’.
  • Je ontdekt welke aspecten van het opvoedingsproject je in de loop van de jaren hebt geïntegreerd en waarin je nog wilt en kunt groeien.
  • Je wordt je bewust hoe de salesiaanse aanpak een meerwaarde is voor je leerlingen én voor jou als leerkracht.
  • Je verfijnt je vaardigheden als gids en tochtgenoot en je motivatie om, in de geest van het opvoedingsproject je rol als leerkracht op te nemen, groeit.

WAAR & WANNEER

Don Bosco Oud-Heverlee

  Ma. 29 april 2024  van 9.30 tot 16.00 uur

Kostprijs € 55

BEGELEIDERS

Maarten Meeus en Sofie Renckens