Draagkracht en werkbaar werk • Op zoek naar je work-life balans


INHOUD

We leven in een tijd waar steeds meer mogelijk is. Tegelijk merken we een grote druk om alsmaar meer te combineren en ons te blijven ontwikkelen. Langer werken is één van de grote uitdagingen. Als leerkracht werk je met een grote overgave, je zet je gedreven in voor de groei van kinderen en jongeren. Om dit goed te blijven doen is het belangrijk dat je erin slaagt je energie optimaal te verdelen. Wanneer je met evenveel goesting langer wilt blijven werken, moet je ervoor zorgen dat je dat ook kunt.

DOELGROEP

Je bent op zoek naar een beter evenwicht tussen werken en leven. Je wilt de huidige gang van zaken onder de loep nemen en bent bereid om concrete stappen te zetten om tot een nieuwe balans te komen.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

  • Je krijgt tijd en ruimte om uit te zoeken wat voor jou essentieel is in het leven. Je hebt een helder zicht op de uitdagingen en  opportuniteiten die op jouw bord liggen en hoe jij er zelf mee aan de slag wilt.
  • Je ontdekt je energiebronnen maar erkent ook waar energielekken zitten.
  • Je krijgt handvatten om te onderscheiden wanneer je work-life balans uit evenwicht is.
  • Je leert hoe je vooral die dingen kunt doen waar je energie van krijgt.
  • Je werkt een persoonlijk actieplan uit dat je toelaat leven en werken op een gezondere manier te combineren.

WERKWIJZE

Gedurende twee dagen ga je aan de hand van concrete oefeningen op zoek naar jouw work-life balans.
Je zoekt samen met een groep van gelijkgezinden vitaminen en hefbomen die kunnen helpen om met meer draagkracht de uitdagingen van leven en werk het hoofd te bieden. We werken op een rustgevende plek in de veilige sfeer van een kleine groep. We benaderen dit thema niet theoretisch maar ervaringsgericht. Hierbij laten we ons inspireren door het Kopmanwiel, een model om de fysieke, mentale, relationele en existentiële energie in kaart te brengen zodat persoonlijke verandering mogelijk wordt.

WAAR & WANNEER

Dit vormingsprogramma bestaat uit twee dagen, die plaatsvinden in Don Bosco Oud-Heverlee.

Ma. 29 januari 2024 van 9.30 tot 16.00 uur

Di. 27 februari 2024 van 9.30 tot 16.00 uur

Kostprijs voor de twee dagen € 110

BEGELEIDING

Annemie Tuts en Maarten Meeus