Godly Play Verdiepingsdag • Het geluid van de stilte


INHOUD


‘Storytellers need to trust their own silence’ zegt Jerome Berryman, de grondlegger van Godly Play. Maar hoe doe je dat concreet? Hoe zorg je dat je in de drukte van het alledaagse leven zelf tot innerlijke stilte komt voor je aan een Godly Play bijeenkomst begint? Hoe kun je als deurwachter en verteller elkaar hierbij van dienst zijn? Hoe kun je kinderen helpen om zich echt klaar te maken om in een verhaal te stappen en de stilte in zichzelf te ontdekken? Hoe kom je op het spoor dat er in een Godly Playruimte meer gebeurt dan je met je ogen kunt waarnemen?

DOELGROEP

Je hebt de basiscursus ‘Godly Play begeleider’ gevolgd en je bent klaar voor een volgende stap. Je bent benieuwd naar je eigen contemplatieve houding als verteller en de onuitgesproken taal bij Godly Play.


WAT MAG JE VERWACHTEN?

  • Je ontdekt de bedachtzame manier waarop alles wat binnen de Godly Play omgeving gedaan wordt, van contemplatieve stilte doordrongen is. 
  • Je geniet van een nieuw verhaal over het stil maken. 
  • Je gaat samen met andere vertellers op zoek naar ‘de stille materialen’ bij Godly Play. 
  • Je ontdekt soorten ‘stilte’ en hoe deze kinderen kunnen helpen om zich te verbinden met hun spirituele kern. 
  • Je gaat samen op zoek naar eenvoudige manieren van contemplatie en krijgt tips om te verstillen. 
  • Je krijgt de kans om vragen te stellen, je eigen praktijk te delen en leert uit de ervaringen van andere vertellers.

WERKWIJZE

Op deze verdiepingsdag staan we stil bij de behoefte van deelnemers aan een Godly Play bijeenkomst om rustig en vanuit een innerlijke stilte in een verhaal te stappen. We verkennen je eigen innerlijke stilte als verteller en de invloed ervan op de kring van kinderen. We genieten van een Godly Playverhaal over het stil maken en geven je de kans om ervaringen te delen met andere vertellers.

WANNEER & WAAR

Don Bosco Oud-Heverlee

Vr. 14/01/2022 van 9.30 tot 16.00 uur

Kostprijs € 45

BEGELEIDING

Annemie Tuts, Gee Van den Berghe