Infonamiddag Don Boscocursus 2.0


Een nieuwe en vernieuwde editie van de Don Boscocursus.
Kom op de infonamiddag alles te weten over onze doelstellingen, verwachtingen en invulling van deze onmisbare cursus. Stel je vragen over wat je nog wil weten en maak kennis met de andere kandidaten.

Hieronder al een eerste algemene aanzet.

WAAROM


Waarom vernieuwen? Omdat de doelen nog altijd blijven bestaan, maar de invulling en vorm aan vernieuwing toe was. 

En wat zijn die doelen dan? Kort gezegd vinden we de aanpak en manier van werken van Don Bosco zo waardevol dat we deze levend willen houden en doorgeven zodat jongeren hier van kunnen blijven genieten. 

We doen dat niet door na te bootsen, maar wel door Don Bosco's droom op een eigentijdse en authentieke manier gestalte te geven. 
Als jij Don Bosco de moeite waard vindt, dan is dit vormingstraject iets voor jou. Het biedt je de nodige achtergronden, hulp en ondersteuning om samen met anderen werk te maken van de salesiaanse identiteit van je organisatie.

INHOUD


We staan stil bij de fundamenten van waaruit het begon om zo een goede vertaling te kunnen maken naar de eigen werkcontext. Je krijgt zicht op de belangrijkste aspecten van het leven, de historische context, de pastorale bewogenheid en de pedagogische opties van Don Bosco. 
Verder verwerf je handvaten om de verworven inzichten in te zetten en door te geven in de eigen werkomgeving. ‘Multiplicator’ worden, is het expliciete doel.

WIE


De cursus richt zich tot al wie als beroepskracht of vrijwilliger wil bijdragen tot het bij de tijd brengen en doorgeven van de droom van Don Bosco.
Als deelnemer engageer je je om het geleerde in de praktijk te brengen: in je eigen werk én in je organisatie.


We stimuleren organisaties om, indien mogelijk, 2 mensen te laten deelnemen omdat dit een grote meerwaarde is op diverse vlakken. Dit sluit individuele deelname echter niet uit.

WANNEER


Dinsdag 30 april 2024 van 13u30 tot 16u te Don Bosco Oud-Heverlee. 
Schrijf je zeker in!

Op maandag 6 mei is er van 12u tot 13u of van 16u tot 17u een online moment voor zij die er op 30 april niet kunnen bijzijn en toch nog vragen hebben.