Met zorg afronden


INHOUD

De eindmeet van je professionele onderwijsloopbaan is in zicht. Met pensioen gaan is een ingrijpend gebeuren dat heel wat gevoelens en vragen met zich kan brengen. Het is een moment om terug te blikken en om de toekomst voor te bereiden. Al die jaren heb je deel uitgemaakt van een (school)gemeenschap en met je collega’s wel en wee gedeeld. Hier komt nu verandering in. Je zult inspanningen moeten doen om de band met je collega’s en de school te bewaren. Hoe ga je je dagen vullen zonder leerlingen? Welke dromen koester je voor de jaren die komen?

DOELGROEP

Je bent leerkracht, ondersteunend personeelslid of directielid en je gaat binnen maximum drie jaar met pensioen. Je wilt je professionele onderwijsloopbaan met zorg afronden.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

  • Je bent voorbereid om de laatste fase uit je onderwijsloopbaan zorgvuldig af te ronden.
  • Je weet wat voor jou belangrijk is om door te geven en hoe je dit gaat aanpakken.
  • Je hebt een beeld van hoe je graag afscheid zou nemen van je leerlingen en je collega’s.
  • Je staat stil bij het nieuwe hoofdstuk dat je gaat beginnen en de accenten die jij wilt leggen in de periode na je pensionering.
  • Het is duidelijk hoe je in de toekomst met je school, met Don Bosco verbonden wilt blijven.

WERKWIJZE

Aan de hand van ervaringen en tips van collega’s die al met pensioen zijn, laten we je nadenken over wat er in de komende periode op je afkomt. Door uitwisseling met andere deelnemers kom je tot inzichten die je kan gebruiken om in schoonheid te onderwijsloopbaan te beëindigden en een nieuwe start te maken.

WAAR & WANNEER

Don Bosco Oud-Heverlee

Do. 02 mei 2024 van 9.30 tot 16.00 uur

Kostprijs € 55

BEGELEIDING

Dieter Verpoest

Dit traject bestaat uit 1 dagen: