Salesiaans leidinggeven


Niente ti turbi
Laat niets je van je stuk brengen
(Giovanni Bosco naar Theresia van Avilla)

SITUERING

Als leidinggevende ben je mee verantwoordelijk voor het salesiaanse karakter van je school. Het behoort tot je taak om samen met je collega’s de aanpak van Don Bosco in het schoolgebeuren te integreren en levendig te houden. Het opvoedingsproject biedt tal van aanzetten en kan je hierbij inspireren.

DOELGROEP

Je bent nieuw als leidinggevende of je bent leidinggevende van een nieuwe Don Boscoschool. Je bent op zoek naar meer kennis en achtergronden over Don Bosco. Je wilt weten hoe Don Bosco en het opvoedingsproject jouw leidinggeven kan verrijken.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

  • Je verdiept je inzicht in de eigenheid van een Don Bosco-organisatie.
  • Je ontdekt de specifieke accenten van hedendaags leidinggeven.
  • Je maakt kennis met de leiderschapsstijl van Don Bosco.
  • Je verkent de sterktes van jouw leiderschapsstijl en onderzoekt hoe Don Bosco je daarin verder kan inspireren.
  • Je krijgt concrete aanzetten om werk te maken van deze uitdagingen.

WAAR & WANNEER

Groenhove, Torhout

Je hebt de keuze uit twee meerdaagses:

Ofwel woensdag 17 januari tot en met vrijdag 19 januari 2024 voor leidinggevenden die nieuw zijn bij Don Bosco. We staan vooral stil bij de figuur en inspiratie van Don Bosco en hoe je als leidinggevende anderen kan blijven inspireren.

Ofwel woensdag 22 mei tot en met vrijdag 24 mei 2024 voor leidinggevenden voor wie Don Bosco niet meer nieuw is. We gaan dieper in op enkele salesiaanse thema's die helpen om in te zetten op de salesiaans-christelijke identiteit van je school.