Godly Play groeit... ook bij Don Bosco!

Bijbelverhalen verliezen hun kracht nooit, zeker niet als ze op een speelse manier worden verteld. En dat is wat Godly Play doet. Door de combinatie van spel, ritueel, creativiteit en verhaal helpt Godly Play jong en oud in hun gelovige zoektocht. 

Oorspronkelijk werd de methode ontwikkeld in Amerika. In februari 2012 werd ze ook in Vlaanderen geïntroduceerd. 
Het is niet te verwonderen dat we als Don Boscobeweging van bij het begin mee op de kar zijn gesprongen van deze vernieuwende en diepgewortelde manier om Bijbelverhalen te vertellen. Want net zoals Don Bosco vertrouwt Godly Play op de kracht van het inzetten van Bijbelverhalen in  opvoeding. Meer achtergrondinformatie over Godly Play vind je hier.  

Zo vruchtbaar als een mosterdzaadje, zo krachtig als zuurdesem...

Ondertussen zijn er door Don Bosco Vorming & Animatie al meer dan dertig vertellers opgeleid. En worden er regelmatig Godly Play verhalen verteld in scholen, internaten, parochies, gemeenschappen en andere huizen van Don Bosco in Genk, Groot-Bijgaarden, Halle, Haacht, Hoboken, Kortrijk en Oostende. 

In Kortrijk worden de verhalen verteld in een volledig ingerichte ruimte. Want dankzij de zusters van Don Bosco kreeg de kapel die verbonden is aan het internaat, een nieuwe bestemming als Godly Playruimte. 

Zo groeit bij Don Bosco een nieuwe toekomst voor een eeuwenoude traditie.   

Ben je benieuwd naar de Godly Play verhalen over heiligen en naar het door onszelf ontwikkelde verhaal over Don Bosco en Maria Mazzarello? Ga dan snel naar de volgende pagina.