Godly Play groeit! Ook bij Don Bosco.

Bijbelverhalen verliezen hun kracht nooit, zeker niet als ze op een speelse manier worden verteld. En dat is wat Godly Play doet. Door de combinatie van spel, ritueel, creativiteit en verhaal helpt Godly Play jong en oud in hun gelovige zoektocht.

Oorspronkelijk werd Godly Play ontwikkeld in Amerika. Sinds februari 2012 is ze ook in Vlaanderen actief. Dat Don Bosco van bij het begin verbonden is met deze vernieuwende en diep gewortelde manier om Bijbelverhalen te vertellen, is niet te verwonderen. Want net zoals Don Bosco vertrouwt ook Godly Play op het inzetten van de kracht van Bijbelverhalen in opvoeding. Meer achtergrondinformatie over Godly Play vind je hier.

Voor mensen uit de Don Boscobeweging die aan de slag willen als verhalenverteller organiseren we regelmatig een driedaagse basiscursus Godly Play begeleider (link naar basisopleiding). Jaarlijks brengen we alle opgeleide Don Boscovertellers samen voor verder verdieping, om nieuwe verhalen te leren kennen en ervaringen uit te wisselen (link naar verdiepingsdag).    

Zo snel als een mosterdzaadje, zo krachtig als zuurdesem...

Ondertussen zijn er door Don Bosco meer dan dertig vertellers opgeleid. En worden regelmatig Godly Playverhalen verteld in Don Boscoscholen, internaten, parochies, gemeenschappen en andere huizen in Genk, Groot-Bijgaarden, Halle, Haacht, Hoboken, Kortrijk en Oostende. 

In Kortrijk worden de verhalen verteld in een volledig ingerichte Godly Playruimte, want dankzij de zusters van Don Bosco kreeg de kapel verbonden aan het internaat een nieuwe bestemming. 

En zo groeit bij Don Bosco een nieuwe toekomst voor een eeuwenoude traditie.   

Ben je benieuwd naar de Godly Play verhalen over heiligen en ons eigen verhaal over Don Bosco? Ga dan snel naar de volgende pagina.