Basiscursus Godly Play begeleider • Verhalenverteller en deurwachter


Een basismodule om aan de slag te gaan als Godly Play begeleider: verhalenverteller en deurwachter.
Een eigentijdse methode om de spiritualiteit van kinderen, jongeren en je eigen spiritualiteit te voeden.

Wat

Don Bosco zette de kracht van Bijbelverhalen in bij het opvoeden. Deze vorming biedt jou de kans om in dat spoor verder te gaan. Godly Play is een diepgewortelde én vernieuwende methode. Door de combinatie van spel, ritueel, creativiteit en verhaal helpt het kinderen, jongeren en volwassenen om de christelijke taal beter te verstaan, parabels en andere Bijbelverhalen, stilte en liturgische handelingen beter aan te voelen.

De klemtoon van deze driedaagse ligt op ervaren en reflecteren. De opleiding geeft je de nodige training en achtergrond om zelf aan de slag te gaan als Godly Play begeleider in je eigen context. Je wordt hierbij begeleid door twee erkende Godly Play trainers.

Wie

Je bent op zoek naar een creatieve en ervaringsgerichte manier om Bijbelverhalen te verkennen met kinderen, jongeren en volwassenen. Je wil hen op een speelse manier vertrouwd maken met onze christelijke traditie. Je staat open om je eigen spiritualiteit te voeden. Met de aangereikte verhalen en materialen ga je actief aan de slag.

Praktisch

Het gaat om drie afzonderlijke dagen, waarbij we wel vroeger beginnen en later eindigen dan onze andere vormingsdagen.

vr. 18/02/2022 van 8.45 tot 18.00 uur.

di. 22/03/2022

vr. 29/04/2022

Na het volgen van de drie dagen krijg je een getuigschrift van ‘Godly Play begeleider’.

Kostprijs voor het gehele traject is € 180.