In de schoenen van ... • Kansen voor pastoraal op school


INHOUD

Mensen verschillen van elkaar qua leeftijd, karakter, overtuiging, levenservaring... Dit ervaar je dagelijks op school in je omgang met  leerlingen, ouders en collega’s.
Deze rijkdom aan diversiteit opent perspectief, nieuwe inzichten, kansen tot ontmoeting én daagt je uit om over je eigen drempels heen te stappen, andermans schoenen aan te trekken en nieuwe paden te betreden.

DOELGROEP

Je bent betrokken bij de pastorale animatie op school en wil je bewogenheid en engagement voeden. Iedereen met een hart voor pastoraal is van harte welkom!

WAT MAG JE VERWACHTEN?

  • Je verkent hoe jij in het leven staat.
  • Je wordt uitgenodigd om in de schoenen te gaan staan van anderen (een bijbelfiguur, Don Bosco, een leerling, een collega ...) en ervaart hoe verschil tussen mensen zowel een verrijking als een uitdaging kan zijn. 
  • Je voelt je gesterkt om waarderend met verschil om te gaan en te integreren in het pastorale aanbod op school. 
  • Je keert terug naar huis met nieuwe impulsen voor de pastoraal op school.

WERKWIJZE

De voorbije maanden waren niet zo gunstig voor het organiseren van bijeenkomsten over de schoolgrenzen heen, maar we hopen dat met de lente ook de kansen tot contact weerkeren.

Daarom bieden we jullie als pastorale medewerkers graag een lenteboeket aan met een eerste online samenkomst en in mei een deugddoende tweedaagse. Naar goede gewoonte voorzien we een gevarieerd aanbod aan creatieve werkvormen en komt je eigen ervaring en beleving ook ruim aan bod. 

WANNEER & WAAR

Inspiratiedag

    Online
    Di. 22 februari 2022 van 9.00 tot 12.00 uur.

We voorzien tijd om elkaar te beluisteren en van elkaar te horen hoe pastoraal op school in deze bijzondere laatste paar maanden vorm heeft gekregen. Daarna stappen we in de voetsporen van enkele bijbelfiguren en laten ons door hen inspireren voor de komende vastenperiode. We hopen dat je met frisse moed en nieuwe ideeën onze virtuele bijeenkomst zal kunnen uitstappen.


Tweedaagse

    Abdij van Averbode
    Do. en vr. 5-6/05/2022 

Deze tweedaagse was oorspronkelijk gepland eind november, maar werd uitgesteld naar 5 en 6 mei 2022. In een echt lentekader werken we hier twee dagen lang rond het thema ‘In de schoenen van…’ Het programma focust zowel op persoonlijke verdieping als op concrete inspiratie voor de schoolpastoraal. Wie graag mee wil naar Averbode, kan zich nu al inschrijven en heeft alvast iets om naar uit te kijken!

Inschrijving PAG SO-momenten voorjaar 2022

BEGELEIDING

Carlo Loots, Annemie Tuts en Bart Van der Smissen