Als gist in het deeg • Pastoraal SO, inspiratiedag


Als gist in het deeg, kiemkracht voor pastoraal op school

Voor de invulling van de derde vormingsdag PAG SO kozen we voor een uitstap met een inhoudelijk sterk programma.

In de voormiddag krijgen we een op maat gemaakte rondleiding in het bijbels belevingscentrum BIBLIA, waarbij “Als gist in het deeg” onze leidraad zal zijn. BIBLIA werd recent volledig vernieuwd en in oktober 2022 heropende de nieuwe tentoonstelling die het verhaal van de bijbel in een hedendaagse museale setting voor bezoekers tot leven wil brengen.

Nadien volgt een picknick in het stadspark van Brugge. Hiervoor willen we vragen dat iedereen iets meeneemt: iemand neemt bv. vijf broodjes mee, iemand anders twee vissen, nog iemand anders zes kruiken (levend) water … Als we alles samenleggen, zullen we ongetwijfeld niets tekortkomen!

In de namiddag zijn we te gast bij Sofie Verscheure van Symposion, een boeiende woordenwinkel én inspiratieplek in Brugge. Sofie was ook medebezieler van het project YOT in de Magdalenakerk. Zij begeleidt ons in een workshop over creatief en patroondoorbrekend denken rond zingeving en spiritualiteit.

Een boeiend programma! We hopen jullie in Brugge te mogen verwelkomen voor een inspirerende dag. Natuurlijk zal er zoals steeds ruimte zijn om uit te wisselen en bij te praten. Voor de volledige dag vragen we een bijdrage van 35 euro.

We vragen je de form in te vullen tegen ten laatste 31 maart. Daarin duid je aan hoe je naar Brugge komt en waarvoor jij kan zorgen tijdens de picknick. Alvast bedankt!

Inschrijving vormingsdag 'Als gist in het deeg' - 25 april 2023, Brugge