Wanneer kan je beginnen vertellen? 

Godly Play is speels en creatief, maar is tegelijk ook een kunst die inzicht, training en oefening vergt.
Opgeleide vertellers kunnen het verhaal van Don Bosco onmiddellijk vertellen. Indien je nog geen basiscursus 'Godly Play begeleider' hebt gevolgd, raden we jou aan om dat eerst te doen. 

Een driedaagse basiscursus 'Godly Play begeleider' kan je volgen bij de vereniging Godly Play Vlaanderen.

Het vertelmateriaal van het Don Bosco verhaal of het Maria Mazzarello verhaal kan je voor € 35 aankopen bij Don Bosco Vorming & Animatie.  De tekst met bijhorende bewegingen kan je hier downloaden: het verhaal van Don Bosco en het verhaal van Maria Mazzarello.

Omdat Godly Play verhalen over de hele wereld worden verteld, vertaalden we het Don Boscoverhaal in vijf verschillende talen. Handig voor buitenlandse vertellers of voor wie plannen heeft om op een internationale bijeenkomst te vertellen. 
Download hier de Italiaanse, de Engelse, de Franse, de Spaanse en de Portugese versie. In de toekomst proberen we ook werk te maken van enkele vertalingen van het verhaal van Maria Mazzarello.

Ben je eerder op zoek naar een verteller die het verhaal bij jou komt vertellen? 
Geen probleem. Contacteer ons op tijd met je concrete vraag (voor wie, aantal deelnemers, datum, ...). Dan gaan wij voor jou op zoek naar een opgeleide én ervaren verteller. 

Nog enkele tips...

  • Kinderen zijn erg geboeid door de verhalen van heiligen en stellen vanuit hun verwondering heel wat vragen. Het is handig om zelf wat meer te weten over het leven van Don Bosco.
  • Met de juiste achtergrondinformatie kan je hun vragen vlot beantwoorden. Het boek ‘Da mihi animas… keuzes en bezieling in het leven van Don Bosco' is zeker een aanrader. Je kan ook de film over het leven van Don Bosco bekijken (regisseur Lodovico Gasparini) maar die is historisch niet helemaal correct. Op de algemene website van Don Bosco vind je een overzicht van zijn leven in een tijdslijn. 
  • Voorzie ook lectuur op maat van kinderen. Sommige kinderen lezen het verhaal graag in alle rust even na in een boek of in een stripverhaal. 
  • Wil je nog op een andere manier aan de slag met de verhalen? Ons nieuw beeldverhaal Sempre Avanti geeft op een mooie en visuele manier het levensverhaal van Don Bosco weer, verteld door zes verschillende medewerkers van het eerste uur. Daarin krijgt ook het verhaal van Maria Mazzarello een plaats. 

Veel vertelplezier!